Pagina de start a forumului Adict.MyForum.ro Adict.MyForum.ro
Fa-ti si tu propriul forum, pe www.myforum.ro!

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

ETICA

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Adict.MyForum.ro -> Bun venit pe MyForum !
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
corbAAd
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 25/Mar/2008

MesajTrimis: 25/03/2008 10:16    Titlul subiectului: ETICA Raspunde cu citat (quote)

Drepturi si obligatii
Confidentialitate
Relatii duale
Sex cu terapeutul
Abuzul din partea psihoterapeutului
Promovarea serviciilor de psihoterapie
In primavara anului 2007 cand am produs acest site, scriam pe aceasta pagina: "Desi nu cunosc cazuri concrete de incompetenta profesionala si nu am auzit de clienti/pacienti care sa fi suferit de pe urma neprofesionalismului unui psihoterapeut din Romania, teoretic este posibil sa existe sau sa apara si astfel de situatii." Intre timp, am aflat, din pacate, de la cei care mi-au scris, de astfel de cazuri.
Unele dintre astea se datoreaza lipsei de competenta sau neprofesionalismului, altele unor carente educationale privind etica relatiei psihoterapeut-pacient iar altele imoralitatii, lipsei de scrupule si de constiinta morala a celui care, sub masca unui om care ajuta, profita in fapt de ceilalti.
Pentru cei care au avut de suferit de pe urma unui psihoterapeut, nu se poate face prea mult. Pe toti acestia, nu pot decat sa ii incurajez sa depuna o plangere, fie si anonima, la Comisia de Etica si Reclamare a Federatiei Romane de Psihoterapie, la Colegiul Psihologilor din Romania ca de pildă si la Colegiul Medicilor, daca respectivul terapeut este si medic.
Adresa pe care puteti scrie Federatiei Romane de Psihoterapie este:
Str. Vasile Lascar 18, et. 4, ap. 29, sector 2, cod postal 0030442, Bucuresti
Email: psihoterapie_ro@yahoo.com
Actualmente, membrii Comisiei de Etica si Reclamare a Comisiei de Etica a FRP sunt:
Silvia Papadima - Tel.: 021.232.37.86/0744.841.123
Ana Maria Furnica - Tel.: 0723.192.040
Laszlo Varga - Tel.: 0745.502.849
Adresa Colegiului Psihologilor unde puteti trimite plagerile dumneavoastra este:
Soseaua Viilor, nr. 38, sector 5, cod postal 050157, Bucuresti, O.P 28
Telefon/fax 021-311.51.55
Email: secretariat@copsi.ro
Daca nu sunteti siguri daca ati fost victima unui abuz, imi puteti scrie sau puteti consulta urmatoarele coduri de deontologie privind practica psihoterapeutica:
 Codul Etic al Federatiei Romane de Psihoterapie
 Codul Etic al Asociatiei Europene de Psihoterapie (in engleza)
 Codul deontologic al Sindicatului National Francez al Practicienilor in Psihoterapie
 Principiile etice si standardele etice generale ale Codului Deontologic al Profesiei de Psiholog
 Standardele etice specifice pentru psihoterapie si consiliere psihologica ale Codului Deontologic al Profesiei de Psiholog

|-)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Adict.MyForum.ro -> Bun venit pe MyForum ! Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum